
Pompoenpizza met kip, zongedroogde tomaat en olijf

Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper
Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.
Snijd de ajuin in schijfjes.
Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.
Verdeel de mozzarella over de pizza.
Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.
Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.
Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper
Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.
Snijd de ajuin in schijfjes.
Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.
Verdeel de mozzarella over de pizza.
Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.
Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.
Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.