Imperial - Pompoenpizza met kip

Pompoenpizza met kip, zongedroogde tomaat en olijf

Imperial - Pompoenpizza met kip
Opbrengsten1 portie
 16 plakjes kip met zongedroogde tomaat en olijf
 4 pizzabodems
 400 g pompoen
 1 tl kippenbouillon
 peper
 2 takjes verse salie
 3 el abrikozenconfituur
 2 rode ajuinen
 2 bollen buffel mozzarella
 olie
 rucola
 handvol pompoenpitten
 citroen zeste
 chilipoeder
1

Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper

2

Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.

3

Snijd de ajuin in schijfjes.

4

Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.

5

Verdeel de mozzarella over de pizza.

6

Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.

7

Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.

8

Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.

Ingrediënten

 16 plakjes kip met zongedroogde tomaat en olijf
 4 pizzabodems
 400 g pompoen
 1 tl kippenbouillon
 peper
 2 takjes verse salie
 3 el abrikozenconfituur
 2 rode ajuinen
 2 bollen buffel mozzarella
 olie
 rucola
 handvol pompoenpitten
 citroen zeste
 chilipoeder

Bereiding

1

Kook de pompoen gaar in de bouillon met de salie en peper

2

Giet af en pureer, voeg de abrikozenconfituur toe en breng op smaak met peper.

3

Snijd de ajuin in schijfjes.

4

Beleg de pizzabodems met de puree en de rode ajuin. Besprenkel met olie.

5

Verdeel de mozzarella over de pizza.

6

Bak in voorverwarmde oven 200°C gedurende 10 à 15min.

7

Haal de pizza uit en beleg met de plakjes kip.

8

Garneer met de geroosterde pompoenpitten en zeste van citroen en wat chilipoeder.

Pompoenpizza met kip, zongedroogde tomaat en olijf