Pepino met polenta

Opbrengsten1 portie
 20 plakjes Pepino
 4 dikke plakken Pepino
 150 g polenta
 900 ml kippenbouillon
 20 g boter
 200 g zachte geitenkaas Chavroux
 2 el fijngesnipperde munt
 Peper en zout
 Bloem
 2 eieren
 Panko of paneermeel
1

Snijd de dikke plakken Pepino in fijne blokjes.

2

Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de boter toe.

3

Giet er de polenta bij.

4

Blijf, op het vuur, ongeveer 5 à 10 min roeren tot de polenta gaar is en vast wordt.

5

Voeg de geitenkaas, fijne blokjes Pepino en de munt toe.

6

Kruid met flink wat peper en zout volgens smaak.

7

Doe alles in een schaal en laat wat opstijven.

8

Maak mooie vierkantjes of balletjes van de polenta.

9

Paneer ze in bloem, losgeklopt ei en panko.

10

Frituur op 180°C.

11

Prik op ieder balletje een rozetje Pepino.

12

Serveer als hapje of bij een frisse zomersla.

TIP!
13

Maak je handen nat om mooie balletjes te maken van de polenta.

Ingrediënten

 20 plakjes Pepino
 4 dikke plakken Pepino
 150 g polenta
 900 ml kippenbouillon
 20 g boter
 200 g zachte geitenkaas Chavroux
 2 el fijngesnipperde munt
 Peper en zout
 Bloem
 2 eieren
 Panko of paneermeel

Bereiding

1

Snijd de dikke plakken Pepino in fijne blokjes.

2

Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de boter toe.

3

Giet er de polenta bij.

4

Blijf, op het vuur, ongeveer 5 à 10 min roeren tot de polenta gaar is en vast wordt.

5

Voeg de geitenkaas, fijne blokjes Pepino en de munt toe.

6

Kruid met flink wat peper en zout volgens smaak.

7

Doe alles in een schaal en laat wat opstijven.

8

Maak mooie vierkantjes of balletjes van de polenta.

9

Paneer ze in bloem, losgeklopt ei en panko.

10

Frituur op 180°C.

11

Prik op ieder balletje een rozetje Pepino.

12

Serveer als hapje of bij een frisse zomersla.

TIP!
13

Maak je handen nat om mooie balletjes te maken van de polenta.

Pepino met polenta