Imperial - Pasta boschampignons met kalkoenfilet

Pasta boschampignons met kalkoenfilet

Imperial - Pasta boschampignons met kalkoenfilet
Opbrengsten1 portie
 4 dikke plakken kalkoenfilet
 400 g pasta pappardelle nr 101
 2 sjalotten fijn gesnipperd
 1 teentje look fijn gesnipperd
 300 g boschampignons
 50 ml cognac
 400 ml kippenbouillon
 200 ml room
 3 takjes tijm
 1 laurierblaadje
 peper en zout
 sap van halve limoen
1

Verhit wat boter in de pan en bak de champignons kort aan.

2

Haal ze uit de pan.

3

Voeg opnieuw wat vetstof toe en bak de sjalotten en de look glazig.

4

Voeg de cognac, laurier en tijm toe en laat volledig inkoken.

5

Blus met de bouillon en de room en laat inkoken tot sausdikte.

6

Doe vervolgens de champignons terug bij de saus en breng op smaak met peper, zout en limoensap.

7

Kook de pasta gaar.

8

Snijd de Kalkoenfilet in reepjes.

9

Verdeel de pasta in de diepe kommetjes, verdeel er de saus over en de kalkoenreepjes.

10

Garneer met vers geritste tijm.

Ingrediënten

 4 dikke plakken kalkoenfilet
 400 g pasta pappardelle nr 101
 2 sjalotten fijn gesnipperd
 1 teentje look fijn gesnipperd
 300 g boschampignons
 50 ml cognac
 400 ml kippenbouillon
 200 ml room
 3 takjes tijm
 1 laurierblaadje
 peper en zout
 sap van halve limoen

Bereiding

1

Verhit wat boter in de pan en bak de champignons kort aan.

2

Haal ze uit de pan.

3

Voeg opnieuw wat vetstof toe en bak de sjalotten en de look glazig.

4

Voeg de cognac, laurier en tijm toe en laat volledig inkoken.

5

Blus met de bouillon en de room en laat inkoken tot sausdikte.

6

Doe vervolgens de champignons terug bij de saus en breng op smaak met peper, zout en limoensap.

7

Kook de pasta gaar.

8

Snijd de Kalkoenfilet in reepjes.

9

Verdeel de pasta in de diepe kommetjes, verdeel er de saus over en de kalkoenreepjes.

10

Garneer met vers geritste tijm.

Pasta boschampignons met kalkoenfilet