Kruidige bloemkool met Salami Royal

Opbrengsten1 portie
 16 plakjes Salami Royal
 1 kleine bloemkool in roosjes
 2 el kippenbouillon
 4 takjes tijm
 2 takjes rozemarijn
 4 takjes salie
 2 el curcuma
 peper
 4 el sesamzaadjes
 enkele takjes rucola
 1 el mosterd
 2 el appelazijn
 2 el kappertjes
 4 takjes dille
 100 ml koolzaadolie
1

Kook de kippenbouillon samen met de tijm, rozemarijn, salie, curcuma en peper.

2

Gaar de bloemkoolroosjes in de kruidige bouillon.

3

Giet in een vergiet en laat goed uitlekken.

4

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

5

Spoel de kappertjes en hak fijn.

6

Klop mosterd, appelazijn, fijngehakte dille en kappertjes.

7

Voeg straalgewijs de koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel de bloemkool over de kommetjes.

9

Voeg de plakjes Salami Royal en rucola toe en strooi er de sesamzaadjes over

10

Serveer de dressing apart.

Ingrediënten

 16 plakjes Salami Royal
 1 kleine bloemkool in roosjes
 2 el kippenbouillon
 4 takjes tijm
 2 takjes rozemarijn
 4 takjes salie
 2 el curcuma
 peper
 4 el sesamzaadjes
 enkele takjes rucola
 1 el mosterd
 2 el appelazijn
 2 el kappertjes
 4 takjes dille
 100 ml koolzaadolie

Bereiding

1

Kook de kippenbouillon samen met de tijm, rozemarijn, salie, curcuma en peper.

2

Gaar de bloemkoolroosjes in de kruidige bouillon.

3

Giet in een vergiet en laat goed uitlekken.

4

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

5

Spoel de kappertjes en hak fijn.

6

Klop mosterd, appelazijn, fijngehakte dille en kappertjes.

7

Voeg straalgewijs de koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel de bloemkool over de kommetjes.

9

Voeg de plakjes Salami Royal en rucola toe en strooi er de sesamzaadjes over

10

Serveer de dressing apart.

Kruidige bloemkool met Salami Royal