Jambonneau à la ossobuco

Opbrengsten1 portie
 4 hammetjes (Jambonneau)
 4 dl witte wijn
 4 dl kalfsbouillon
 800 gr gepelde tomaten uit blik
 4 stengels bleekselder
 2 wortelen
 1 grote ajuin
 2 teentjes look
 2 blaadjes laurier
 2 takjes tijm
 400 gr pasta papardelle
 gehakte peterselie
 zeste van 1 citroen
1

Bak de in ringen gesneden ajuin in wat olie.

2

Voeg de fijngesneden wortel en selder toe.

3

Blus met witte wijn en laat wat reduceren.

4

Voeg de kalfsfond, tomaten, look, laurier en tijm toe.

5

Laat 15 min pruttelen op zacht vuurtje.

6

Warm het hammetje op (volg de intructies op de verpakking) en leg het vervolgens in de warme saus.

7

Kook de pasta en dien samen op met de Jambonneau.

8

Strooi er peterselie en citroenzeste over.

Ingrediënten

 4 hammetjes (Jambonneau)
 4 dl witte wijn
 4 dl kalfsbouillon
 800 gr gepelde tomaten uit blik
 4 stengels bleekselder
 2 wortelen
 1 grote ajuin
 2 teentjes look
 2 blaadjes laurier
 2 takjes tijm
 400 gr pasta papardelle
 gehakte peterselie
 zeste van 1 citroen

Bereiding

1

Bak de in ringen gesneden ajuin in wat olie.

2

Voeg de fijngesneden wortel en selder toe.

3

Blus met witte wijn en laat wat reduceren.

4

Voeg de kalfsfond, tomaten, look, laurier en tijm toe.

5

Laat 15 min pruttelen op zacht vuurtje.

6

Warm het hammetje op (volg de intructies op de verpakking) en leg het vervolgens in de warme saus.

7

Kook de pasta en dien samen op met de Jambonneau.

8

Strooi er peterselie en citroenzeste over.

Jambonneau à la ossobuco