Gepekelde spitskool met Hazelnotensalami en vinaigrette

Opbrengsten1 portie
 8 dikke plakken Hazelnotensalami
 1 spitskool
 4 el zout
 Handvol gehakte ongepelde hazelnoten
 Handvol gesnipperde peterselie
Voor de vinaigrette:
 2 el olijfolie
 2 el zachte mosterd
 2 el sushi azijn
 1 tl tomatenpuree geconcentreerd
 Handvol gehakte peterselie
 Japanse yuzupoeder (of zeste van limoen)
 Chilipeper
1

Snij de spitskool in dunne reepjes.

2

Strooi er 4 el zout over, laat 20’ rusten en kneed met je handen tot de kool wat zachter wordt.

3

Spoel de kool met koud water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.

4

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

5

Verdeel de kool over de bordjes, voeg de in driehoekjes gesneden salami toe.

6

Besprenkel met de vinaigrette.

7

Garneer met de nootjes en de peterselie.

Ingrediënten

 8 dikke plakken Hazelnotensalami
 1 spitskool
 4 el zout
 Handvol gehakte ongepelde hazelnoten
 Handvol gesnipperde peterselie
Voor de vinaigrette:
 2 el olijfolie
 2 el zachte mosterd
 2 el sushi azijn
 1 tl tomatenpuree geconcentreerd
 Handvol gehakte peterselie
 Japanse yuzupoeder (of zeste van limoen)
 Chilipeper

Bereiding

1

Snij de spitskool in dunne reepjes.

2

Strooi er 4 el zout over, laat 20’ rusten en kneed met je handen tot de kool wat zachter wordt.

3

Spoel de kool met koud water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.

4

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

5

Verdeel de kool over de bordjes, voeg de in driehoekjes gesneden salami toe.

6

Besprenkel met de vinaigrette.

7

Garneer met de nootjes en de peterselie.

Gepekelde spitskool met Hazelnotensalami en vinaigrette