Carpaccio van 100% Kippensalami met peper en ceasardressing

Opbrengsten1 portie
 28 plakjes 100% Kippensalami met peper fijn gesneden
 2 little-gemsalades
 50 g Parmezaanse kaas in schilfers
 2 ansjovis in olie
 1 teentje look
 40 g mayonaise
 40 g Griekse yoghurt
 1 el mosterd
 1 el limoensap
 1 el water
 1 el worcestersaus
 1 bakje tuinkers
 Handvol ongepelde walnoten
 In olie gebakken croutons
1

Snijd de little-gem salades doormidden. Bestrijk de snijhelften met wat olie en grill de snijkant goudbruin. Kruid met peper en zout.

2

Dressing: doe look en ansjovis in een vijzel en plet fijn. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, limoensap, water, worcestersaus en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

3

Dresseer de kippensalami op de borden, leg bovenop de gebakken sla.

4

Garneer met tuinkers, walnoten, Parmezaanschilfers, croutons en lepel er de dressing bovenop.

Ingrediënten

 28 plakjes 100% Kippensalami met peper fijn gesneden
 2 little-gemsalades
 50 g Parmezaanse kaas in schilfers
 2 ansjovis in olie
 1 teentje look
 40 g mayonaise
 40 g Griekse yoghurt
 1 el mosterd
 1 el limoensap
 1 el water
 1 el worcestersaus
 1 bakje tuinkers
 Handvol ongepelde walnoten
 In olie gebakken croutons

Bereiding

1

Snijd de little-gem salades doormidden. Bestrijk de snijhelften met wat olie en grill de snijkant goudbruin. Kruid met peper en zout.

2

Dressing: doe look en ansjovis in een vijzel en plet fijn. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, limoensap, water, worcestersaus en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

3

Dresseer de kippensalami op de borden, leg bovenop de gebakken sla.

4

Garneer met tuinkers, walnoten, Parmezaanschilfers, croutons en lepel er de dressing bovenop.

Carpaccio van 100% Kippensalami met peper en ceasardressing