
Carpaccio Kip Bataat (verloren groenten of zoete aardappel)

Kook de bataat gaar in kippenbouillon en de tijm.
Giet af en bewaar wat kookvocht.
Plet de bataat tot een gladde crème, voeg indien nodig wat kookvocht toe.
Lepel er het limoensap en de tahin door.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk een bord met de bataatcrème, strooi er sesamzaadjes over en bedek met de plakjes Kip Bataat (verloren groenten).
Garneer met kervel.
Serveer er wat extra bataat-crème bij.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de bataat gaar in kippenbouillon en de tijm.
Giet af en bewaar wat kookvocht.
Plet de bataat tot een gladde crème, voeg indien nodig wat kookvocht toe.
Lepel er het limoensap en de tahin door.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk een bord met de bataatcrème, strooi er sesamzaadjes over en bedek met de plakjes Kip Bataat (verloren groenten).
Garneer met kervel.
Serveer er wat extra bataat-crème bij.