Recepten

Zomers slaatje met Jambonneau

Ingrediënten

 4 hammetjes (Jambonneaus)
 1 spitskool
 200 gr geraspte wortel
 1 rode appel
 2 rode uien
 30 gr mayonaise
 30 gr Griekse yoghurt
 1 bakje tuinkers
Voor de saus:
 200 gr ketchup
 200 ml water
 20 gr mosterd
 15 gr bruine suiker
 1 teentje look
 3 takjes tijm
 1 kl komijn
 1 rood pepertje

Bereidingswijze

Voor de saus
1

Meng alle ingrediënten en laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje.
TIP: doe de warme saus in een potje met schroefdop, draai op zijn kop en laat afkoelen.
Zo kan je die enkele maanden bewaren.

Bereiding
2

Meng de mayonaise met de yoghurt en breng het geheel op smaak met peper en zout.

3

Snijd de spitskool in slierten, de appel in schijfjes en de rode ajuin in ringen.

4

Doe alles, samen met de geraspte wortel, in een slakom en meng met de vinaigrette.

5

Verdeel over 4 kommetjes.

6

Verwarm de Jambonneau, volg de instructies op de verpakking.

7

Pluk het vlees en lepel er een deel van de saus over.

8

Verdeel het vlees over de sla, garneer met enkele takjes tuinkers.

9

Serveer eventueel wat extra saus bij het slaatje.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print