Recepten

Taart met honingtomaatjes en 100% Kippensalami

Ingrediënten

 5 dikke plakken 100% Kippensalami
 Bladerdeeg vierkant 30X30 of rechthoekig
 600 g kerstomaatjes in verschillende kleuren
 Olijfolie
 Peper en zout
 2 el bruine suiker
 Enkele takjes verse tijm
 2 zakjes buffelmozzarella
 3 el pesto
 300 g geraspte grano pandano

Bereidingswijze

1

Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een ovenschaal.

2

Besprenkel met 2 el olijfolie, peper, zout, suiker, paar takjes tijm en rozemarijn.

3

Doe de plak bladerdeeg in een platte vuurvaste schaal en prik er gaatjes in.

4

Plaats samen met de tomaatjes in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 15min.

5

Controleer het bladerdeeg, voeg eventueel nog wat baktijd bij.

6

Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven, verdeel er de geraspte kaas en pesto over het bladerdeeg, de tomaatjes bovenop.

7

Bedek met de mozzarella en plaats nogmaals 10 à 15 min in de oven.

8

Haal uit de oven, doe er de reepjes salami bovenop.

9

Garneer met verse tijm.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print