Taartjes met peer, gorgonzola en rauwe ham van Aoste
Ingrediënten
3plakjes Aoste rauwe ham 'Les Fines et Fondantes'
2peren
5takjes tijm
120ggorgonzola
20ggezouten boter
1bladerdeeg
1ei
30gvolle room
2elbruine suiker
1scheutje olijfolie
peper
Bereidingswijze
1
Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 cirkels uit met een diameter van ong. 15 cm.
2
Doorprik het deeg met een vork en zet het in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 190 °C. Spoel en droog de peren en snijd ze daarna in vieren.
4
Haal het klokhuis met de pitjes eruit en snijd de peren in fijne schijfjes.
5
Klop het ei op met de room.
6
Bestrijk de deegbodems met dit mengsel en bestrooi ze met bruine suiker.
7
Leg de schijfjes peer op de suiker, voeg een klontje gezouten boter toe en zet de taartjes 20 minuten in de oven.
8
Snijd de gorgonzola in dikke plakken. Leg de kaas op de taartjes.
9
Besprenkel met enkele druppels olijfolie, breng op smaak met tijm en peper, en schuif de taartjes nog eens 2 minuten in de oven. Werk af met fijne plakjes rauwe ham van Aoste 'Les Fines et Fondantes'.
10
Serveer de taartjes lauw met een salade van rucola en snijbiet.