Recepten

Taartjes met peer, gorgonzola en rauwe ham van Aoste

Ingrediënten

 3 plakjes Aoste rauwe ham 'Les Fines et Fondantes'
 2 peren
 5 takjes tijm
 120 g gorgonzola
 20 g gezouten boter
 1 bladerdeeg
 1 ei
 30 g volle room
 2 el bruine suiker
 1 scheutje olijfolie
 peper

Bereidingswijze

1

Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 cirkels uit met een diameter van ong. 15 cm.

2

Doorprik het deeg met een vork en zet het in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 190 °C. Spoel en droog de peren en snijd ze daarna in vieren.

4

Haal het klokhuis met de pitjes eruit en snijd de peren in fijne schijfjes.

5

Klop het ei op met de room.

6

Bestrijk de deegbodems met dit mengsel en bestrooi ze met bruine suiker.

7

Leg de schijfjes peer op de suiker, voeg een klontje gezouten boter toe en zet de taartjes 20 minuten in de oven.

8

Snijd de gorgonzola in dikke plakken. Leg de kaas op de taartjes.

9

Besprenkel met enkele druppels olijfolie, breng op smaak met tijm en peper, en schuif de taartjes nog eens 2 minuten in de oven. Werk af met fijne plakjes rauwe ham van Aoste 'Les Fines et Fondantes'.

10

Serveer de taartjes lauw met een salade van rucola en snijbiet.

aoste_smakelijk