Risotto met parmezaan, rauwe ham van Aoste en morieljes
Ingrediënten
320grisottorijst
4sneetjes rauwe ham van Aoste
2sjalotten
4elolijfolie
1lgroentebouillon
½glas droge witte wijn
2elmascarpone
10gboter
100gParmezaanse kaas
enkele ingevroren morieljes
bosje bieslook
peper en zout
Bereidingswijze
1
Stoof de fijngesnipperde sjalotten met de olijfolie glazig in een pot met een dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels doorschijnend worden.
2
Blus met de wijn en laat deze verdampen. Voeg daarna de bouillon met een soeplepel toe: telkens wanneer een soeplepel bouillon geabsorbeerd is, giet je de volgende erbij.
3
Roer voorzichtig met een houten lepel (de kooktijd van dit recept is ongeveer 15 minuten). Kruid met peper en zout.
4
Wanneer de rijst gaar is, voeg je de pas geraspte Parmezaanse kaas toe. Neem de pot van het kookvuur en voeg de mascarpone en de fijngesnipperde bieslook toe. Meng goed en voeg de in de pan gebakken morieljes toe.
5
Verdeel de risotto over diepe borden, werk af met chips van rauwe ham en dien onmiddellijk op.