Recepten

Risotto met parmezaan, rauwe ham van Aoste en morieljes

Ingrediënten

 320 g risottorijst
 4 sneetjes rauwe ham van Aoste
 2 sjalotten
 4 el olijfolie
 1 l groentebouillon
 ½ glas droge witte wijn
 2 el mascarpone
 10 g boter
 100 g Parmezaanse kaas
 enkele ingevroren morieljes
  bosje bieslook
 peper en zout

Bereidingswijze

1

Stoof de fijngesnipperde sjalotten met de olijfolie glazig in een pot met een dikke bodem. Voeg de rijst toe en bak deze mee tot de korrels doorschijnend worden.

2

Blus met de wijn en laat deze verdampen. Voeg daarna de bouillon met een soeplepel toe: telkens wanneer een soeplepel bouillon geabsorbeerd is, giet je de volgende erbij.

3

Roer voorzichtig met een houten lepel (de kooktijd van dit recept is ongeveer 15 minuten). Kruid met peper en zout.

4

Wanneer de rijst gaar is, voeg je de pas geraspte Parmezaanse kaas toe. Neem de pot van het kookvuur en voeg de mascarpone en de fijngesnipperde bieslook toe. Meng goed en voeg de in de pan gebakken morieljes toe.

5

Verdeel de risotto over diepe borden, werk af met chips van rauwe ham en dien onmiddellijk op.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print