Recepten

Pittige roerbak met Kip aan ‘t Spit Groenten

Ingrediënten

 4 dikke plakken Kip aan ’t Spit Groenten
 1 el curry pasta
 1 el fijngehakte gehakte gember
 2 el fijngehakte citroengras
 200 ml water
 3 el ketjap manis
 sap van halve limoen
 12 krielaardappelen
 1 rode ajuin in ringen
 1 courgette
 1 pakje witte beukenzwammen
 handvol korianderblaadjes
 1 milde Spaanse peper
 olie om te bakken

Bereidingswijze

Saus
1

Roerbak de currypasta in wat olie.

2

Voeg de gember, citroengras toe.

3

Blus met 200 ml water en ketjap manis.

4

Breng op smaak met limoensap.

5

Laat op een heel zacht vuurtje infuseren en zeef.

Groentjes
6

Kook de aardappelen in de pel en halveer.

7

Snijd de courgette in halve maantjes.

8

Doe wat olie in je wokpan en roerbak de ajuin, aardappelen, courgette en champignons.

9

Blus met 100 ml saus.

Afwerking
10

Snijd de Kip aan ’t Spit Groenten in mooie balkjes.

11

Verdeel de groenten over 4 potjes en leg er de balkjes kip bovenop.

12

Garneer met verse koriander en fijngesnipperd Spaanse peper.

13

Nappeer nog wat extra saus bovenop.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print