Recepten

Pepino met polenta

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 20 plakjes Pepino

  • 4 dikke plakken Pepino

  • 150 g polenta

  • 900 ml kippenbouillon

  • 20 g boter

  • 200 g zachte geitenkaas Chavroux

  • 2 el fijngesnipperde munt

  • Peper en zout

  • Bloem

  • 2 eieren

  • Panko of paneermeel

Bereidingswijze

  1. Snijd de dikke plakken Pepino in fijne blokjes.

  2. Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de boter toe.

  3. Giet er de polenta bij.

  4. Blijf, op het vuur, ongeveer 5 à 10 min roeren tot de polenta gaar is en vast wordt.

  5. Voeg de geitenkaas, fijne blokjes Pepino en de munt toe.

  6. Kruid met flink wat peper en zout volgens smaak.

  7. Doe alles in een schaal en laat wat opstijven.

  8. Maak mooie vierkantjes of balletjes van de polenta.

  9. Paneer ze in bloem, losgeklopt ei en panko.

  10. Frituur op 180°C.

  11. Prik op ieder balletje een rozetje Pepino.

  12. Serveer als hapje of bij een frisse zomersla.

Toon alle recepten