Recepten
Pepino met polenta
Basisproducten: Salami
Gebruiksmomenten: Aperitief
Ingrediënten
-
20 plakjes Pepino
-
4 dikke plakken Pepino
-
150 g polenta
-
900 ml kippenbouillon
-
20 g boter
-
200 g zachte geitenkaas Chavroux
-
2 el fijngesnipperde munt
-
Peper en zout
-
Bloem
-
2 eieren
-
Panko of paneermeel
Bereidingswijze
-
Snijd de dikke plakken Pepino in fijne blokjes.
-
Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de boter toe.
-
Giet er de polenta bij.
-
Blijf, op het vuur, ongeveer 5 à 10 min roeren tot de polenta gaar is en vast wordt.
-
Voeg de geitenkaas, fijne blokjes Pepino en de munt toe.
-
Kruid met flink wat peper en zout volgens smaak.
-
Doe alles in een schaal en laat wat opstijven.
-
Maak mooie vierkantjes of balletjes van de polenta.
-
Paneer ze in bloem, losgeklopt ei en panko.
-
Frituur op 180°C.
-
Prik op ieder balletje een rozetje Pepino.
-
Serveer als hapje of bij een frisse zomersla.