Recepten

Nestje van Salami Royal Mini

Ingrediënten

 20 plakjes Salami Royal Mini
 1 ijsbergsalade
 12 lente-ui
 250 g Basmati rijst
 150 g erwtjes diepvries of vers
 4 takjes munt
 1 mild verse groen pepertje
 2 sjalotten
 2 appelen Granny Smith
 400 ml kippenbouillon
 1 el bloem
 100 ml room
 2 el currypoeder
 Peper en zout

Bereidingswijze

1

Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Laat afkoelen.

2

Blancheer de erwtjes.

3

Grill de pijpajuintjes kort.

4

Versnipper de munt en de pepertjes.

5

Pluk 4 grote bladen van de ijsbergsalade.

Voor de saus:
6

Bak de fijngesneden sjalot en appel in wat boter.

7

Voeg vervolgens de currypoeder toe en laat even meebakken.

8

Strooi er de bloem over voor de binding, bevochtig met de bouillon en roer alles los.

9

Plaats de saus een tiental minuutjes op een zacht vuurtje.

10

Zeef de saus, voeg room toe en laat nog even pruttelen.

11

Laat afkoelen.

12

Breng op smaak met peper en zout.

13

Meng de rijst met de erwtjes en enkele lepels saus.

14

Schik de salami op het blad sla, lepel er de rijst bij.

15

Garneer met de pijpajuin, munt en pepertjes.

16

Serveer met wat extra saus en in de olie gebakken croutons.

17

TIP: rijst en saus kan ook warm opgediend worden.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print