Recepten

Linzensla – dragonmayonaise – gegrilde kip met kruiden

Ingrediënten

 6 dikke plakken ‘kip met tuinkruiden’
 250 g groene linzen
 1 tl kippenbouillon
 3 sjalotjes in ringen
 1 teentje look fijn gesnipperd
 8 el mayonaise
 8 takjes dragon fijngehakt

Bereidingswijze

1

Plaats de linzen in koud water en laat enkele uren weken.

2

Giet door een vergiet en spoel.

3

Bak de sjalotringen en de look in wat vetstof, voeg de linzen en de bouillon toe.

4

Laat het geheel een 5 tal min koken, linzen moeten nog wat beet hebben.

5

Meng de mayonaise met de dragon.

6

Wrijf de kip met tuinkruiden in met wat olie en grill ze in ruitvorm.

7

Maak mooie rondjes uit de plakken met behulp van een steekvorm.

8

Dresseer de linzen op een bord, leg de kip met tuinkruiden bovenop.

9

Doe enkel toefjes dragonmayonaise op de linzen en geef er afzonderlijk nog wat dragonmayonaise bij.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print