Recepten

Kruidige bloemkool met Salami Royal

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 16 plakjes Salami Royal

  • 1 kleine bloemkool in roosjes

  • 2 el kippenbouillon

  • 4 takjes tijm

  • 2 takjes rozemarijn

  • 4 takjes salie

  • 2 el curcuma

  • peper

  • 4 el sesamzaadjes

  • enkele takjes rucola

  • 1 el mosterd

  • 2 el appelazijn

  • 2 el kappertjes

  • 4 takjes dille

  • 100 ml koolzaadolie

Bereidingswijze

  1. Kook de kippenbouillon samen met de tijm, rozemarijn, salie, curcuma en peper.

  2. Gaar de bloemkoolroosjes in de kruidige bouillon.

  3. Giet in een vergiet en laat goed uitlekken.

  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

  5. Spoel de kappertjes en hak fijn.

  6. Klop mosterd, appelazijn, fijngehakte dille en kappertjes.

  7. Voeg straalgewijs de koolzaadolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Verdeel de bloemkool over de kommetjes.

  9. Voeg de plakjes Salami Royal en rucola toe en strooi er de sesamzaadjes over

  10. Serveer de dressing apart.

Toon alle recepten