Recepten

Krieltjessalade met Leielander

Ingrediënten

 4 sneden van 0,5 cm Leielander
 1,50 kg krieltjes
 200 g boontjes (ev. diepvries)
 200 g sluimererwten (ev. diepvries)
 2 broccoli's (ev. diepvries)
 5 el graanmosterd
 5 el volle yoghurt
 enkele takken verse kervel
 snuifje zout

Bereidingswijze

1

Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze in gezouten water beetgaar. Schrik ze in ijswater. Zo behouden ze hun frisse groene kleur.

2

Maak de boontjes, sluimererwten en snijbonen schoon. Snijd de snijbonen in fijne repen.
Kook ze per soort gaar (ze hebben elk een andere gaartijd) en schrik ze in ijswater.

3

Kook ondertussen ook de krieltjes gaar in gezouten water en snijd ze in 2 wanneer ze zijn afgekoeld.

4

Snijd de Leielander in blokjes en houd ze apart.

5

Meng de graanmosterd met de yoghurt en voeg indien nodig nog een beetje peper en een snuifje zout toe.

6

Meng nu alle boontjes samen met de broccoli, krieltjes en Leielander. Versier met de kervelpluksels en werk af met de mosterdsaus. Je kan die er ook afzonderlijk bij serveren.

aoste_smakelijk