Recepten

Jambonneau met veloutésaus en groentjes

Ingrediënten

 4 hammetjes (Jambonneaus)
 4 stengels selder
 1 fijne prei
 16 krielaardappelen
 250 gr champignons
 2 el citroensap
 150 gr erwtjes uit de diepvries
 20 zilveruitjes
 400 ml kalfsbouillon
 200 ml room
 1 soeplepel roux
 1 soeplepel worcestersaus
 kervel als garnituur

Bereidingswijze

1

Stoom de prei en de selder gaar.

2

Kook de krieltjes gaar in gezouten water.

3

Pel de zilveruitjes.
TIP: Leg de zilveruitjes een 10tal minuten in warm, zo pellen die makkelijker. Of je kan ook diepvrieszilveruitjes gebruiken.

4

Bak de zilveruitjes in wat boter, voeg de champignons en wat citroensap toe en laat verder garen.

5

Blancheer de erwtjes.

6

Kook de kalfsbouillon en voeg de room toe.

7

Laat even indikken en voeg, indien je de saus wat dikker wenst, een lepel roux toe.

8

Doe er het kookvocht van de champignons bij.

9

Breng op smaak met peper en zout en de worcestersaus.

10

Verwarm de jambonneaus – volg hiervoor de instructies op de verpakking.

11

Leg in ieder kommetje een Jambonneau, verdeel er de groentjes bij.

12

Oversaus rijkelijk en garneer met kervel.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print