Recepten

Jambonneau à la ossobuco

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 4 hammetjes (Jambonneau)

  • 4 dl witte wijn

  • 4 dl kalfsbouillon

  • 800 gr gepelde tomaten uit blik

  • 4 stengels bleekselder

  • 2 wortelen

  • 1 grote ajuin

  • 2 teentjes look

  • 2 blaadjes laurier

  • 2 takjes tijm

  • 400 gr pasta papardelle

  • gehakte peterselie

  • zeste van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Bak de in ringen gesneden ajuin in wat olie.

  2. Voeg de fijngesneden wortel en selder toe.

  3. Blus met witte wijn en laat wat reduceren.

  4. Voeg de kalfsfond, tomaten, look, laurier en tijm toe.

  5. Laat 15 min pruttelen op zacht vuurtje.

  6. Warm het hammetje op (volg de intructies op de verpakking) en leg het vervolgens in de warme saus.

  7. Kook de pasta en dien samen op met de Jambonneau.

  8. Strooi er peterselie en citroenzeste over.

Toon alle recepten