Recepten
Hartige coeur palmiers met Marcassou Pain d’Ardenne
Basisproducten: Salami
Gebruiksmomenten: Aperitief
Ingrediënten
-
10 sneetjes Marcassou Pain d'Ardenne
-
1 groot vel bladerdeeg van 40 cm x 40 cm
-
200 g tapenade van tomaat
-
courgette
-
2 el Provençaalse kruiden
-
1 dl olijfolie
Bereidingswijze
-
Maak fijne plakken van de courgette.
-
Leg het vel bladerdeeg open en bestrijk het met de rode tapenade.
-
Schik hierop de sneetjes Marcassou Pain d’Ardenne en daarop de plakken courgette, maar laat in het midden van het vel een horizontale strook van 2 cm open.
-
Bestrooi met de Provençaalse kruiden en besprenkel met een beetje olijfolie.
-
Rol de boven- en onderkant van het bladerdeeg strak op naar het midden tot waar geen courgette en Marcassou Pain d’Ardenne ligt. Zo krijg je 2 rolletjes boven/onder elkaar.
-
Laat 1 uur rusten in de diepvries. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Haal de rol uit de diepvriezer en snijd hier nu plakken van 1 cm dikte af en leg ze plat op de bakplaat.
-
Bak gedurende ongeveer 10 minuten op 180°C.