Recepten

Flatbread met Leilander

Ingrediënten

 4 dikke plakken Leilander Natuur
 500 g bloem
 300 ml water
 200 g salsa van tomaaat
 150 g geitenkaas natuur
 22 g verse gist
 1 tl zout
 2 el olijfolie
 4 takjes verse tijm

Bereidingswijze

1

Los de gist op in een kommetje met lauw water.

2

Meng water, bloem en olie in een keukenmachine. Voeg de gist toe en laat even kneden.

3

Voeg het zout toe en laat 10 minuten kneden tot het deeg elastisch is.

4

Leg een propere, vochtige handdoek over de kom en laat minstens 1 uur rijzen op een warme plaats.

5

Haal het deeg uit de kom, sla de lucht eruit en vouw het een aantal keren toe.

6

Verdeel het deeg in 8 stukken en rol uit tot een dikte van een halve centimeter.

7

Besmeer 4 stukken deeg met geitenkaas, strooi er enkele blaadjes tijm over en werk af met een plak Leielander.

8

Leg er een stuk deeg bovenop en maak de randen dicht.

9

Verwarm de pizzasteen op de BBQ, bestrooi met bloem en gril de flatbreads 2 minuten aan één zijde en 1 minuut aan de andere zijde. Serveer met de salsa van tomaat.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print