Recepten

Duxelle – blauwe schimmelkaas – Hazelnotensalami – krokantje

Ingrediënten

 12 fijne plakjes Hazelnotensalami
 4 dikkere plakjes Hazelnotensalami
 120 g blauwe schimmelkaas
 enkele blaadjes verse salie
 12 vellen filodeeg (klein formaat/diepvries
 handvol hazelnootjes
 1 losgeklopt ei
Voor de Duxelle:
 500 g champignons
 4 sjalotten fijngesnipperd
 3 el gehakte peterselie
 2 teentje look fijngesnipperd
 1 dl rundsbouillon

Bereidingswijze

1

4 plakjes Hazelnotensalami in reepjes snijden.

2

Maak de Hazelnotensalami krokantjes:

3

Haal de filodeeg uit de diepvries, bewaar onder vochtige doek.

4

Neem 1 vel en bedek met twee fijne plakjes Hazelnotensalami, besmeer de randen met losgeklopt ei, leg een tweede plak filodeeg bovenop.

5

Herhaal deze handeling tot alles verwerkt is.

6

Leg de 6 pakjes op bakpapier in de oven 200°C.

7

Bak tot de pakjes goudbruin zijn (10 min). Laat afkoelen en scheur deze in stukjes.

8

Maak de Duxelle:
Bak de sjalotten en look in wat boter.

9

Voeg de in stukjes gesneden champignons toe en laat meestoven.

10

Voeg rundsbouillon en peterselie toe en laat op zacht vuurtje pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.

11

Kruid met peper en zout.

12

Verdeel de duxelle, de schimmelkaas en de reepjes Hazelnotensalami over de kommetjes.

13

Garneer met fijngesnipperde salie en hazelnootjes.

14

Serveer met de Hazelnotensalami krokant.

aoste_smakelijk