Recepten

Djar – Ham aan ‘t spit

Ingrediënten

 4 dikke plakken ham aan ’t spit
 200 g parelcouscous tricolor
 1 tl groentenbouillon
 200 g fijne boontjes
 1 Romanesco
 3 el mayonaise
 5 el yoghurt
 sap van halve limoen
 1 tl venkelpoeder
 1 tl sushiazijn
 handvol munt fijn gesnipperd

Bereidingswijze

1

Snij de ham in balkjes.

2

Kook de parelcouscous gedurende 10 à 12min in de bouillon.

3

Giet de couscous af.

4

Stoom de boontjes beetgaar.

5

Snij de romanesco in bloemetjes en kook beetgaar.

6

Meng voor de vinaigrette de mayonaise, yoghurt, limoensap, sushiazijn en venkelpoeder.

7

Breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel alle producten over de vier potten.

9

Nappeer met de vinaigrette net voor het opdienen en schud even aan de Djar.

aoste_smakelijk