Carpaccio van 100% Kippensalami met peper en ceasardressing
Ingrediënten
28plakjes 100% Kippensalami met peper fijn gesneden
2little-gemsalades
50gParmezaanse kaas in schilfers
2ansjovis in olie
1teentje look
40gmayonaise
40gGriekse yoghurt
1elmosterd
1ellimoensap
1elwater
1elworcestersaus
1bakje tuinkers
Handvol ongepelde walnoten
In olie gebakken croutons
Bereidingswijze
1
Snijd de little-gem salades doormidden. Bestrijk de snijhelften met wat olie en grill de snijkant goudbruin. Kruid met peper en zout.
2
Dressing: doe look en ansjovis in een vijzel en plet fijn. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, limoensap, water, worcestersaus en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
3
Dresseer de kippensalami op de borden, leg bovenop de gebakken sla.
4
Garneer met tuinkers, walnoten, Parmezaanschilfers, croutons en lepel er de dressing bovenop.