Recepten

Carpaccio Kip Bataat (verloren groenten of zoete aardappel)

Ingrediënten

 16 fijne plakjes Kip Bataat
 2 st zoete aardappel (bataat)
 handvol tijm
 kippenbouillon
 1 soeplepel tahin (sesampasta)
 sap van 1/2 limoen
 sesamzaadjes
 handvol kervel

Bereidingswijze

1

Kook de bataat gaar in kippenbouillon en de tijm.

2

Giet af en bewaar wat kookvocht.

3

Plet de bataat tot een gladde crème, voeg indien nodig wat kookvocht toe.

4

Lepel er het limoensap en de tahin door.

5

Breng op smaak met peper en zout.

6

Bestrijk een bord met de bataatcrème, strooi er sesamzaadjes over en bedek met de plakjes Kip Bataat (verloren groenten).

7

Garneer met kervel.

8

Serveer er wat extra bataat-crème bij.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print