Recepten

Bloemkoolrisotto met Kipfilet Boschampignons

Ingrediënten

 6 sneden van 0,5 cm Kipfilet Boschampignons
 500 g bloemkoolrijst
 500 g risottorijst
 1 bloemkool
 4 sjalotten
 2,40 l groentebouillon
 50 g boter
 500 g champignonmengeling
 3 dl witte wijn
 1 citroen
 150 g erwtjes
 1 dl olijfolie
 parmezaan

Bereidingswijze

1

Verwijder het groen van de bloemkool en verdeel ze in kleine roosjes.

2

Kuis de champignons en snijd ze in 4.

3

Snijd de Kipfilet Boschampignons in blokjes.

4

Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in olijfolie.

5

Voeg de risottorijst toe en roerbak tot de rijst glazig is. Blus af met de witte wijn.
Laat even inkoken.

6

Verwarm de bouillon en voeg de helft toe, samen met de bloemkoolroosjes.

7

Laat de risotto op een zacht vuur verder garen. Wanneer bijna alle bouillon opgenomen is, voeg je de rest van de bouillon toe, alsook
de bloemkoolrijst.

8

Voeg de boter en het sap van de citroen toe en roer alles goed om tot de boter is opgenomen.

9

Kruid met peper en zout en enkele Parmezaanschilfers.

10

Bak de champignons op een stevig vuur aan en meng ze samen met de erwtjes en blokjes Kipfilet Boschampignons onder de risotto.

11

Controleer de kruiding en werk af met fijngehakte peterselie.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print