Recepten
Bataat frietjes met Kip aan ’t Spit
Basisproducten: Kip
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
16 plakjes Kip aan 't Spit
-
3 grote bataten, ook zoete aardappel genoemd
-
4 el olijfolie
-
enkele takjes verse tijm
-
enkele takjes rozemarijn
-
peper en zout
-
100 g cashewnoten
-
2 el vlierbloesemsiroop
-
1 el chardonnayazijn
-
1 el citroensap
-
3 el sinaasappelsap
-
1 el fijngeraspte gember
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven op 220°C.
-
Was de bataten goed, snijd (ongeschild) in dikke frieten.
-
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Strooi er geriste tijm over, enkele takjes rozemarijn en geplette look.
-
Kruid met peper en zout. Besprenkel met enkele lepels olijfolie.
-
Bak de frietjes gedurende 10 à 15 min, schep geregeld om zodat alles gelijkmatig bakt.
-
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan, strooi er wat zout bovenop.
-
Voor de dressing meng je citroensap, sinaasappelsap, chardonnayazijn, vlierbloesemsiroop en gember. Klop even los en voeg 60 ml olijfolie toe.
-
Verdeel de bataat frietjes en de cashewnootjes over de borden, dresseer er de plakjes kip aan ’t spit bij.
-
Nappeer met de dressing.