Recepten

Bataat frietjes met Kip aan ’t Spit

Ingrediënten

 16 plakjes Kip aan 't Spit
 3 grote bataten, ook zoete aardappel genoemd
 4 el olijfolie
 enkele takjes verse tijm
 enkele takjes rozemarijn
 peper en zout
 100 g cashewnoten
 2 el vlierbloesemsiroop
 1 el chardonnayazijn
 1 el citroensap
 3 el sinaasappelsap
 1 el fijngeraspte gember

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 220°C.

2

Was de bataten goed, snijd (ongeschild) in dikke frieten.

3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Strooi er geriste tijm over, enkele takjes rozemarijn en geplette look.

5

Kruid met peper en zout. Besprenkel met enkele lepels olijfolie.

6

Bak de frietjes gedurende 10 à 15 min, schep geregeld om zodat alles gelijkmatig bakt.

7

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan, strooi er wat zout bovenop.

8

Voor de dressing meng je citroensap, sinaasappelsap, chardonnayazijn, vlierbloesemsiroop en gember. Klop even los en voeg 60 ml olijfolie toe.

9

Verdeel de bataat frietjes en de cashewnootjes over de borden, dresseer er de plakjes kip aan ’t spit bij.

10

Nappeer met de dressing.

aoste_smakelijk