Recepten

Asperges met gerookte boerenham

Ingrediënten

 12 plakjes gerookte boerenham
 1 bussel groene asperges
 1 bussel witte asperges
 8 kwarteleitjes
 Olie om te bakken
 Sap van 3 limoenen
 3 el honing
 80 g boter
 Enkele takjes peterselie

Bereidingswijze

1

Schil de asperges.

2

Breng een kom water aan de kook, doe er 1 el zout in.

3

Doe de asperges in het kookwater en breng terug tot kookpunt.

4

Neem de kom van het vuur en laat de asperges 10 min in het water garen.

5

Plooi de plakjes boerenham in reepjes.

6

Verwarm de olie in een pan en bak de spiegeleitjes.

7

Breng sap van limoen aan de kook, doe er de honing bij.

8

Verdeel de koude boter in stukjes en doe al roerend de stukjes bij het limoensap.

9

Breng op smaak met peper en zout.

10

Verdeel de asperges over de borden, vlecht de ham tussen de asperges.

11

Leg er twee eitjes bovenop, garneer met wat peterselie en nappeer met de limoensaus.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print