Recepten

Aspergesalade met Kip aan ‘t Spit Asperges

Ingrediënten

 8 dikke plakjes kip à ’t spit met asperges
 1 bussel witte asperges
 1 bussel groene asperges
 4 hardgekookte eieren
 handvol fijngesnipperde peterselie + extra blaadjes
 handvol fijngesnipperde bieslook
 4 el mayonaise
 4 el yoghurt
 2 tl mosterd
 2 tl citroensap
 peper en zout
 12 radijsjes

Bereidingswijze

1

Leg de geschilde asperges in kookpot met gezouten koud water.

2

Plaats op het vuur en breng het water tot kookpunt, laat heel even zachtjes koken en zet de kookpot vervolgens van het vuur.

3

Laat de asperges 10 minuten rusten in het warme water.

4

Plet de eieren, snijd de kip à ’t spit en de asperges in stukjes.

5

Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd, peterselie en bieslook.

6

Breng op smaak met peper en zout en citroensap.

7

Meng de vinaigrette met de asperges.

8

Verdeel over de borden samen met de eieren, kip à ’t spit met asperges, de asperges, fijngesneden radijs en de extra peterselie.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print