Inspiratie voor een geslaagde lentebrunch: lekker en gezond

Datum20/03/2019

De lente nadert! De ideale gelegenheid om weer eens een gezinsactiviteit te organiseren, zoals een lentebrunch. Een brunch is een maaltijd die ontbijt &lunch combineert en meestal rond 11 uur van start gaat. Op het menu staat een mix van zoet en hartig ontbijt, aangevuld met typische brunchgerechten. Een portie charcuterie mag hierbij natuurlijk niet ontbreken! Of uw klanten nu een romantische tête-à-tête in gedachten hebben of een gezellige gezinsbrunch met de kinderen, u kunt ze op ideeën brengen door een aantal gerichte formules aan te bieden.

Brunchgerechtjes voor jong en oud
U kunt jong en oud inspireren met de heerlijkste brunchgerechtjes met charcuterie. Denk bijvoorbeeld aan een broodje Leielander Kipfilet Maison, die perfect combineert met gegrilde courgette, sla en bearnaisesaus. Een lekker licht gerechtje is een cracker met Filet de Saxe, brie en amandelschilfers. Ook voor de kinderen zijn er opties genoeg. Denk aan tortillawraps belegd met kippenwit, komkommer en tomatentapenade. Verkoop ze als kant-en-klare gerechtjes of geef de recepten mee aan uw klanten.

Boost uw verkoop met extra producten
Charcuterie is een onmisbaar ingrediënt voor een lentebrunch, maar uw klanten hebben nog extra producten nodig om hun tafel te vullen. U kunt uw klanten helpen met het samenstellen van een volledige brunch. Bied naast vlees ook andere, gerichte producten aan zoals eieren, sausjes, slaatjes, quiches, sapjes, wijn en kleine dessertjes. Zo kunnen klanten direct ál hun brunch inkopen doen in uw zaak.

TIP: Zet een gevulde brunchmand en een flesje bubbels op uw toonbank met de boodschap “Zin in een brunch? Vraag naar onze tips”.

Brunchrecepten:

  • Frisse salade met Kipfilet Asperges, mango & groene asperges
  • Snack glaasje met Filet de Saxe tomaat, mozarella, raketsla & balsamico
  • Minibroodje met Jonge Cobourg
  • Prikkers met Kipfilet met Zongedroogde Tomaten en Olijven