Love at first bite: de geheimen van foodpairing

Februari is de maand van de liefde. In het liefdesleven gaan we allemaal op zoek naar onze soulmate. Naar iemand waarmee we ons perfect kunnen matchen. En of het nu een voor de hand liggende combinatie is of eerder een verrassende mix, we hebben nu eenmaal graag iets dat bij elkaar past. Op welke manier dan ook. Daar kunt u als slager ook op gaan inspelen. Bied uw klanten een (niet-alledaagse) culinaire beleving aan waarvan hun ogen spontaan beginnen te fonkelen.

Inspiratie raakt zoek

We spenderen het overgrote deel van onze (vrije) tijd nog steeds thuis en ons sociaal leven staat op een laag pitje. En omdat de horeca al maandenlang gesloten is, staan uw klanten al een hele tijd zelf aan het fornuis. Hun inspiratie raakt zoek en ze willen graag nieuwe producten, nieuwe smaken en nieuwe recepten leren kennen. Het is aan u om het vuur terug aan te wakkeren en hen enkele culinaire hoogstandjes te bezorgen.

Verandering van spijs doet eten

Het concept van foodpairing is simpel: voedingsmiddelen met gelijkaardige smaakelementen kunnen perfect met elkaar gecombineerd worden, hoe verschillend ze ook zijn. Tegelijk kunnen ook contrasterende smaken perfect bij elkaar passen. Proeven is dus de boodschap. Onverwachte combinaties kunnen leiden tot heerlijke nieuwe gerechten die ze meteen willen uitproberen.

Van pittig en pikant tot fris en fruitig

Foodpairing start eigenlijk al bij het uitschrijven van het recept. Welke kruidentoetsen zullen uw gerecht domineren en welke smaaktoetsen brengt u subtiel naar voor? De klassieker der smaakcombo’s is ongetwijfeld ham met meloen. Daarin kunt u ook variëren en bijvoorbeeld de ham vervangen door Kalkoensalami Pepino. En om de klassieker om te vormen tot een moderne voltreffer, kunt u het ook eens proberen met watermeloen en Marcassou Filet d’Ardenne.

Vergeet ook het bijhorende drankje niet

Soms is het evident: bij vis hoort witte wijn, bij rood vlees schenken we rood. Maar wist u bijvoorbeeld dat zoute charcuterie perfect te combineren valt met kriekenbier? Ook op vlak van bijhorende dranken kan volop geëxperimenteerd worden.

Imperial - Valentijnsrecept

Peterseliecouscous met Leielander

Om het af te leren willen we u dit liefdevol recept niet onthouden. Speciaal voor Valentijn. Met veel liefde gemaakt, en sowieso met nóg meer liefde verorberd.