Twee van onze innovaties vielen in de prijzen

De Omelet en de Pepino met zwarte look zijn Gouden Tavola genomineerden

In een sterk concurrentiële foodmarkt met een ongekende overvloed, is een onderscheidend aanbod een must. Een weldoordacht aanbod dat inspeelt op een specifieke trend of behoefte en dat relevant is voor de markt van vandaag en morgen. Blijven innoveren zit dan ook in ons DNA en bij elke innovatie zetten we ons Quality-label voorop. Smaak, kwaliteit en variatie staan dus op nummer 1. Hoe we het verschil maken? Door constant smaken te zoeken die ons aanbod versterken én de food professional een meerwaarde bieden.

We zijn dan ook verheugd dat twee van onze innovaties opgemerkt en bekroond werden. Zowel de Omelet als de Pepino met zwarte look hebben de Tweede nominatie van Gouden Tavola in de wacht gesleept. Daarbij staat niet alleen de smaak voorop, innovatie is en blijft een doorslaggevend element bij de Gouden Tavola. De jury kijkt o.a. ook naar compleet nieuwe producten, andere gebruiksmomenten, originele toepassingen, nieuwe doelgroepen… Bij de recentste editie zonden 68 bedrijven 92 producten in. In totaal werden 14 laureaten aangeduid: 4 winnaars en 10 genomineerden en daar zijn wij bij, tot tweemaal toe!

Gouden Tavola

Minstens drie verschillende aankopers beoordelen in een eerste fase het innovatieve aspect op basis van een argumentatie en een productstaal. Daarna volgt een grondige jurering met tasting, waarbij alle facetten van het product of concept nauwgezet worden geëvalueerd. Na de eerste screening mochten 62 producten verder meedingen naar de felbegeerde Gouden Tavola. De finale jury bestaat uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling en leden van de vakpers.

De kracht van zwarte look

De Pepino op basis van kalkoen, varkensvlees en varkensspek is één van de klassiekers in ons assortiment worstwaren. Die klassieker hebben we verrijkt met de zachte smaak van zwarte look, dat is gefermenteerde witte knoflook. Zwarte look kent zijn oorsprong in Korea en werd ontwikkeld als een gezondheidsproduct dat het immuunsysteem boost. De knoflookbol wordt in een gecontroleerde vochtige ruimte 30 à 40 dagen op een temperatuur van 60-90°C gefermenteerd.

De structuur van zwarte knoflook wordt door het fermentatieproces zacht en plakkerig, de smaak een beetje zoutig. Je kan het vergelijken met bouillon of sojasaus met een lichte knoflooksmaak. Gefermenteerde knoflook smaakt ook zachter en zoeter dan rauwe knoflook en is minder scherp.

Met de vernieuwende Pepino brengen we dus niet alleen een smaakinnovatie, we spelen ook in op de trend naar gezonde(re) ingrediënten. Met zijn decoratieve honingraatdarm scoort de Pepino bovendien ook met zijn looks.

Proteïnepret met omelet

De zoektocht naar gezonde voedingsmiddelen – gezond voor mens én planeet – inspireerde ons ook tot de ontwikkeling van onze andere Gouden Tavola-genomineerde: de Omelet. De flexitariër die niet per se dagelijks vlees verlangt, zonder daarom in te boeten op proteïnen, wordt op zijn wenken bediend met ons ‘ei van Columbus’. Een nieuw product op basis van ei dat voedzaam en rijk aan proteïnen is. De Imperial Omelet is specifiek op maat van de foodprofessional ontwikkeld: in courante bulkstukjes waar je ook zelf nog veel mee kan doen in bereidingen, en die perfect passen in de toog tussen de vleeswaren. Dit unieke broodbeleg is een heerlijk alternatief voor vleeswaren en bestaat in vier smaakvariaties, waarvan 2 vegetarisch: Naturel; Italiaanse omelet met kaas en pesto kruiden; Boerenomelet met gebakken spekjes, ui, rode paprika, champignons en bieslook; en tot slot de Spaanse omelet met chorizo, aardappel, ui, rode paprika en knoflook.

Meer dan 120 toppers

Een topper word je niet van vandaag op morgen en dat geldt ook voor onze topproducten. Ze zijn het resultaat van authentiek vakmanschap en jarenlange expertise: weten welke ingrediënten voor unieke smaken zorgen; weten hoe vlees gerookt wordt of hoe je vlees het best braadt voor dat lekkere korstje; weten hoe lang een product precies moet rijpen. Dat is wat we bij Imperial doen: we verfijnen en perfectioneren elk product met veel aandacht en liefde om er een echte topper van te maken. Die topproducten vormen samen met onze basisproducten een uniek aanbod dat inspeelt op alle smaakvoorkeuren. We gaan hierbij op een doordachte manier te werk en dat resulteert vandaag in meer dan 120 referenties waar we trots op zijn. Die referenties dragen dan ook één voor één ons Quality Label, dat staat voor een heerlijke smaak en voor alles wat onze producten uniek maakt: expertise, passie, kennis, kwaliteit, variatie. Dat is een engagement dat we dag na dag willen waarmaken.